Rina Gubanski

Rina Gubanski

Rina Gubanski, een goed gevoel expert

Men zegt : ‘We kunnen de wereld afreizen op zoek naar schoonheid, maar we moeten haar in ons dragen om haar te kunnen vinden.’ Goed gevoel expert Rina Gubanski is het daar volmondig mee eens. Een mooi uiterlijk straalt pas echt als het innerlijke gevoel goed zit. Rina is schoonheidsspecialiste, energetisch therapeute, massagedeskundige en freelance docente.  Ze ontwikkelde als pionier in Vlaanderen (2004) de speciale zorg-herbalanceringstechniekmassage voor mensen met kanker en chronisch zieken.

Zij is de oprichtster en drijvende kracht achter vzw ‘n witte Roos (2006) die ervoor zorgt dat kankerpatiënten in Limburgse ziekenhuizen in Vlaanderen en in het ‘Centrum Aanvullende Oncologische Ondersteuning 02+’ te Hasselt en in inloophuis Leuven de speciale herbalanceringsmassage en/of specifieke gelaatsverzorging gratis kunnen ontvangen.

Bij diverse opleidingscentrums geeft ze als freelance docente reeds vele jaren de opleidingen ‘Massage voor mensen met kanker’, ‘Schoonheidszorgen voor mensen met kanker’ en ‘Verwenmassage en zorgwellness voor onze ouderen’, 'Therapeutische zorg-herbalanceringsmassage bij rouw en verlies’ etc.

Een leven lang mooi

Rina is dan ook geen gewone schoonheids- en massagespecialiste. Ze is een goed gevoel expert die zorgt dat zowel de innerlijke als de uiterlijke schoonheid met elkaar in evenwicht zijn. Dankzij haar jarenlange ervaring (vanaf 1991) en tal van trainingen ontpopte ze zich tot een uitermate empathische verzorgster van de inwendige en uitwendige mens: ‘In mijn schoonheids- en wellness centrum Beauty & Elegance werd ik dagelijks geconfronteerd met niet alleen het uiterlijke, maar ook het innerlijke aspect van de mens. Ik zag steeds meer hoe het ene het andere beïnvloedt. In 1998 startte ik dan ook met het volgen van opleidingen rond het in balans brengen van lichaam en geest en paste deze kennis vervolgens in mijn praktijk toe. In de daarop volgende jaren heb ik die aanpak steeds verder verfijnd.’

Herbalanceringsmassage en schoonheidszorgen voor kankerpatiënten en/of chronisch zieken.

Die verfijnde aanpak zorgde voor positieve resultaten. Zodanig zelfs dat ze naar het Jessa Ziekenhuis campus Salvator stapte (2005) om de herbalanceringsmassage te introduceren voor vrouwen met borstkanker. Door middel van een speciale massagetechniek die uit zachte strelingen en aanrakingen bestaat, krijgt een getekend lichaam toch een gevoel van welbehagen. Even later betrok ze ook andere kankerpatiënten in het programma, mannelijke zowel als vrouwelijke.

Rina: ‘Deze mensen hebben recht op een stuk welbehagen, een goed gevoel. Gezien deze massage geen contra-indicatie heeft, zorgt deze techniek voor een belangrijke meerwaarde aan de totale verzorging van kankerpatiënten. Deze techniek wordt ook toegepast bij de specifieke gelaatsverzorgingen bij deze patiënten. Wij genezen niet. Wij trachten door middel van deze massagetechniek  de stressfactoren en het hele emotioneel gebeuren te milderen, hetgeen het emotioneel welzijn bevordert.’

Levensbegeleidster

In haar eigen praktijk profileert Rina zich steeds meer als een levensbegeleidster. Ze behandelt er mensen gedurende hun hele levenscirkel: ‘Naast de traditionele klanten van een schoonheids & wellness centrum, leg ik de focus bij twee speciale doelgroepen. De eerste zijn toekomstige mama’s en mama’s met baby.  Ze hebben het vaak niet makkelijk met een druk leven, het huishouden en de zorg voor de baby. Daarom werkte ik speciale arrangementen uit om hen enkele uren rust en ontspanning te bezorgen en hen er extra goed te laten uitzien.

Maar ook de mens die geconfronteerd wordt met emotioneel en lichamelijk zwaar aangrijpende periodes, kan bij mij terecht voor speciaal en uniek samengestelde verwenarrangementen, gelaat-hand en voetverzorging, massages met of zonder partner voor mensen met kanker en/of chronisch zieken.’

Dit alles wordt in een rustgevend professioneel privé kader aangeboden.